Skoči na glavno vsebino

Tudi letos smo na OŠ Tišina obeležili Dneve evropske kulturne dediščine, ki so uradno trajali od 24. 9. do 8. 10. 2022. Skupna tema vseh evropskih držav je bila Trajnostna dediščina. Mi smo naše dejavnosti poimenovali s skupnim imenom ”Krpamo razpoke preteklosti”.

Konec septembra je bila na Tišina odprta razstava ”Tišina grobo”, na kateri so razstavili predmete, ki so jih našli in izkopali med gradnjo nove ceste skozi Tišino. V teh izkopavanjih so odkrili kar nekaj grobišč ter vsakdanjih predmetov.

V okviru DEKD smo si z učenci predmetne stopnje in z nadarjenimi učenci 2. triade, ogledali razstavo. Učenci 2. triade so se nato sami prelevili v arheologe in v prirejenem peskovniku iskali ostanke stare lončene posode.

Učenci 8. razredov so pripravili intervju o arheoloških izkopavanjih na Tišini in o pomenu arheologije ter kulturne dediščine. Intervju so izvedli z vodjem razstave arheologom Samom Sankovičem, ga posneli in pozneje intervju tudi zapisali. Raziskovali in spoznavali so tudi kaj dejansko je kulturna dediščina ter kje v naši okolici jo najdemo oziroma opazimo.

Zapisala učiteljica Vladka Koštric

(Visited 1 times, 1 visits today)
Pripomočki za slabovidne