Skoči na glavno vsebino

Za učence 5. razredov je bila od 19. junija do 23. junija 2023  organizirana  poletna šola v naravi.

Izvedli smo jo na Debelem Rtiču. Šole v naravi se je udeležilo 35 učencev. Spremljali smo jih  razredničarke Klavdija Plahut Mandžuka, Metka Flisar, Bernarda Vogrinčič ter plavalna učitelja Damjan Grah in Rene Cetl.

Program dejavnosti je v soglasju staršev ter po dogovoru z  razredniki pripravil organizacijski vodja Mladinskega zdraviliškega doma Debeli Rtič. Program je bil vsebinsko zelo bogat in za učence zelo zanimiv.

Delavnice so bile izpeljane na strokovnem nivoju, saj so jih vodili strokovnjaki posameznih področij. Učenci so spoznavali bogastva obmorskega in morskega sveta (floro in favno), istrsko glasbo, se preskušali v vožnji s kajakom in lokostrelstvu. V delavnici Z roko v roki  so spoznavali socialne vrednote ter razvijali čut za sočloveka. Med delavnicami je potekalo vodeno plavanje, izpopolnjevanje plavalnih veščin ter sprostitvene igre v vodi.

Z ladjo smo se popeljali do Pirana, kjer smo si ogledali značilnosti starega obmorskega mesta in obiskali muzej nagačenih živali.

Pri vseh dejavnostih so naši učenci pokazali veliko zanimanja in bili s strani izvajalcev pohvaljeni za aktivno sodelovanje. Skupina dečkov, ki radi igrajo nogomet, je prišla na svoj račun ob večerih, saj so imeli možnost igranja na lepem nogometnem igrišču z umetno travo.

Zadnji dan smo izvedli  preverjanje stopnje plavalnih veščin. Vsi učenci so uspešno opravili preverjanje. Osvojenih je bilo  šest morskih psov,  trije zlati delfini, devet  srebrnih delfinov in 15  bronastih delfinov.

Dnevi so nam hitro minili, saj nas je družilo delo, zabava, spoštovanje drug drugega in predvsem prijateljsko vzdušje. K temu je pripomoglo še prijetno toplo vreme in lepo bivalno okolje Debelega Rtiča.

Poročilo zapisali spremljevalci ŠVN 2022

(Visited 33 times, 1 visits today)
Pripomočki za slabovidne