Skoči na glavno vsebino

Tišina, 1. 9. 2023

Beseda ravnatelja

Dragi učenke in učenci, spoštovani starši!

Za nami je vihravo poletno vreme, ki je mnogim družinam v Sloveniji prineslo marsikaj slabega, tudi mi smo trepetali pred naraslo reko Muro, se ozirali v temne oblake, ki so prinašali neurja, nevarne strele, močan veter, tudi točo. Našim krajem je bilo še kar prizaneseno, ob katastrofalnih poplavah na Koroškem pa se šele zavemo, kako nepredvidljivo je lahko življenje in da so vrednote, kot so solidarnost, sočutje in medsebojna pomoč tiste, ki nas povežejo in nam pomagajo premagovati težke preizkušnje.

Prometna varnost je na prvem mestu, že ob odhodu od doma, na poti v šolo, peš, s kolesom, z avtobusom, ali s starši v domačem avtomobilu; glede na starost in svojo višino posedajte mesto na zadnjem ali sprednjem sedežu, vendar vedno pripeti za dodatno varnost. Starši ste otrokom vzgled pri vsem, prosim vas, da sprejmete dejstvo, da z vozilom ne vstopate na dvorišče šole in vrtca, kajti s tem ogrožate večino vseh otrok, učencev in njihovih spremljevalcev, ki se vsak dan sprehodijo po varni poti
do vrtca ali šole.

Pred nami je novo šolsko leto. Vsi si želimo, da bi pouk in ostale šolske in obšolske dejavnosti potekale po predvidenih, ustaljenih poteh, kjer boste ponovno deležni osvajanja številnih znanj – učiteljice in učitelji bodo gradili ta most na vseživljenjskem učenju – večja bo vaša prizadevnost za šolsko delo, bolj boste tudi zadovoljni z doseženim, sproti tekom šolskega leta in tudi na koncu, v juniju 2024.

Učenci, zato vas vabim, da stopimo v novo šolsko leto z odločnostjo in navdušenjem za učenje. Naj bodo naši cilji jasni, naše ambicije visoke, a hkrati ne pozabimo na vrednote, ki nas povezujejo. Podpirajmo drug drugega in naj nas pri tem vodi zavedanje, da je moč skupnosti tista, ki nas bo usmerjala skozi šolsko leto in v prihodnosti.

V razvojnem načrtu šole, smo si z vseživljenjskim učenjem postavili cilje dosegati visoke standarde izobraževanja, pri čemer imam v mislih kakovostno izvajanje obveznega programa in tudi različne razvojne naloge in projekte, saj nadaljujemo z aktivnostmi za zagotavljanje varnega in spodbudnega učnega okolja, z razvijanjem formativnega spremljanja ter digitalne pismenosti. Preteklo šolsko leto ste uspešno zaključili prav vsi učenci naše šole, prejeli ste številna priznanja in se izkazali na različnih področjih.

Tudi v letošnjem vrtčevskem letu bomo skupaj ustvarjali okolje, kjer je dobrobit vsakega otroka na prvem mestu in je vsak dan priložnost za rast in učenje – želimo si in trudili se bomo, da bo to leto polno topline, upanja, novih odkritij in iskrivih trenutkov.
Dragi starši, vaša podpora je ključnega pomena za uspešen in prijeten potek šolskega leta. Hvala vam za zaupanje, ki ga izkazujete zaposlenim strokovnim delavcem po našim enotah: v vrtcu, na podružnični in matični šoli. Z vašo pomočjo bomo skupaj gradili trden most med domom in šolo ter ustvarjali varno in spodbudno učno okolje, kjer se bodo vaši otroci počutili sprejete.

V imenu celotnega učiteljskega in vrtčevskega zbora vam želim obilo uspeha, radovednosti in veselja v novem šolskem letu.

Srečno vsem!
Vaš ravnatelj Janko

(Visited 6 times, 1 visits today)
Pripomočki za slabovidne