Skoči na glavno vsebino

Na OŠ Tišina smo v torek, 6. 2. 2024 med 9.00 in 16.00,  izvedli tehniški dan in smo v goste povabili Hiško eksperimentov iz Ljubljane.  Druženje so s petjem himne Hiše eksperimentov pričeli pevci mladinskega pevskega zbora Mavrica pod vodstvom zborovodkinje Polone Hanc. Učence, učitelje in sodelavce iz Hiše eksperimentov je najprej pozdravil ravnatelj, g. Janko Durič, ki je učencem zaželel veliko zvedavosti, poguma in ustvarjalnosti na tehniškem dnevu in jih pozval, naj se tudi kasneje odločijo za učenje, radovednost in raziskovanje različnih področij.

Hiša eksperimentov ima od leta 2014 novo mobilno aktivnost, tj. Hiška eksperimentov, saj s kombijem lahko potujejo iz kraja v kraj. Tako so lahko bili tudi na obisku na OŠ Tišina. V telovadnici OŠ Tišina so sodelavci Hiške eksperimentov pripravili sklop dogodivščin, in sicer za učence od 1. do 3. razreda o jajčkologiji, za učence od 4. do 9. razreda pa o plinologiji. Tako se je OŠ Tišina za en dan spremenila v center znanosti. V drugem delu telovadnice so bili razstavljeni številni eksperimenti z navodili, ki so jih učenci radovedno preizkušali, se nad njimi navduševali, čudili in uživali. V sklopu tehniškega dne so izvajalci  Centra za krepitev zdravja izvedli predavanje o spolni vzgoji za učence od 8. do 9. razreda. Ob dnevu varne rabe interneta pa sta svetovalni delavki, Tadeja Recek in Urška Žižek, pripravili delavnice v 6. in 7. razredu. Učencem so bili na voljo tudi ogledi dokumentarnih filmov o različnih  eksperimentih.

Od 14.00 do 16.00 je bila Hiška eksperimemtov odprta tudi za starše učencev in ostale krajane Tišine, ki so prireditev množično obiskali in bili nad zvedavostjo svojih otrok in številnimi eksperimenti zelo močno impresionirani. Vodja projekta Anka Brinar je dejala, da je bil namen srečanja učence navdušiti za učenje, ustvarjanje, eksperimentalno raziskovanje in kritično razmišljanje.

Zapisali: Sonja Černela in Bernardka Jureš

(Visited 16 times, 1 visits today)
Pripomočki za slabovidne