Skoči na glavno vsebino

»Mudi se mi!….Nimam časa!…Adijo!« Takšne vzklike slišimo dandanes marsikje po svetu, pa tudi pri nas. Živimo v stoletju informacijskega preobilja, v stoletju, ko sta naglica in hitenje neizbežna.
A zgodi se, da v roke vzameš knjigo in začutiš, kako je lahko tudi drugače. Knjige imajo namreč čudovito lastnost – pomagajo nam, da ne hitimo. Ko listaš po knjigi in se mirno zatopiš v njeno vsebino, te na lepem ni več strah, da bi vse neopaženo zdrvelo mimo tebe.

V knjigi vse poteka tiho in listi med listanjem nežno in pomirjujoče šelestijo.
Knjižni svet je široko odprt, resničnost v njem je poljubno prepletena z domišljijo.
Knjige nam pomagajo, da ne hitimo, knjige nas učijo opazovanja, knjige nas vabijo in nas kar silijo, da sedemo.

Želimo vam čim več zanimivih knjig, zato vam ponujamo vsak dan, ko že vstopite v šolo, BRANJE v naši BRALNI HIŠKI. Na poličkah boste našli knjige različnih zvrsti, mogoče pa vas katera pritegne. Knjigo, ki bi vam bila zelo všeč, lahko vzamete tudi domov in jo doma v miru prebirate. Če pa imate doma takšno, ki ne pritegne več vašega zanimanja, jo prinesite v šolo in jo pustite na policah BRALNE HIŠKE. Nekomu bo polepšala dan ob prijetnih uricah branja.

2. april – mednarodni dan knjig, bo tisti dan, ko se bo naša BRALNA HIŠKA vključila v akcijo PODARIM KNJIGO. Prinesli boste svoje knjige, ki doma zapuščene ležijo na policah in jih ne rabite več ter jih lahko izmenjali med seboj. Domov boste vzeli knjigo, ki vam jo bo podaril vaš sošolec ali prijatelj. Kako prijeten dogodek bo to!

Do takrat pa utrinek iz naše novonastale HIŠKE BRANJE, ki vas bo vsak dan vabila z napisom, BRANJE ZA VSAKOGAR.

Knjižničarka
Valerija Trajber

dav
(Visited 3 times, 1 visits today)
Pripomočki za slabovidne