Skoči na glavno vsebino

V torek, 10. 6. 2024, so bili drugošolci OŠ Tišina sprejeti med mlade člane Rdečega križa. Letos  je bilo med mlade člane Rdečega križa sprejetih  25 učencev.

Ta dan sta nas obiskali dve prijazni gospe iz Centra za krepitev zdravja. Gospa Katja Lebar in gospa Simona Emri sta učencem preko pogovora in risank predstavili  zgodovino in vlogo humanitarne organizacije – Rdeči  križ.

Po ogledu dveh zanimivih risank, v katerih je bila predstavljena medsebojna pomoči in skrb za druga živa bitja, so učenci razmišljali na kakšne načine vse lahko pomagamo drugim.

Z veseljem smo ugotavljali, da večino nalog mladih članov Rdečega križa že pridno upoštevamo. Učenci so ugotavljali, da lahko  čisto vsak pomaga po svojih močeh. Pomagamo lahko staršem, prijateljem, sošolcem, živalim. Pri tem  pa je pomembno, da to delamo prostovoljno in iz srca.

Preden so učenci prejeli člansko izkaznico in darilce, so prisluhnili še poučni pravljici o medvedku.

Naši mladi člani Rdečega križa so obljubili, da se bodo trudili slediti načelom Rdečega križa. V zahvalo smo prijaznima predstavnicama Rdečega križa zapeli še pesmico o tem, kako preženemo slabo voljo.

Hvala predstavnicam Centra za krepitev zdravja, mladim članom pa iskrene čestitke.

Zapisala učiteljica  2. a, Irena Kutoš

(Visited 30 times, 1 visits today)
Pripomočki za slabovidne