Skoči na glavno vsebino
2. družabno športno-rekreativno srečanje občanov treh mejnih občin

2. družabno športno-rekreativno srečanje občanov treh mejnih občin

V petek, 18. oktobra 2024, je na Osnovi šoli Tišina pod pokroviteljstvom Občine Tišina potekalo 2. družabno športno-rekreativno srečanje starejših občanov treh sosednjih prijateljskih Občin, Tišina, Murska Sobota in Beltinci.

Ravnatelj OŠ Tišina, Janko Durič, je izrazil dobrodošlico vsem prisotnim in napovedal tekmovalni in družabni del srečanja. Po pozdravnem nagovoru domačega župana, Franca Horvata, je prisotne nagovoril tudi podžupan Občine Murska Sobota, Jure Lang. Vodja ekipe vasi Bakovci, Janko Rožman, lanskoletni organizator, je predstavil namen srečanja in druženja občanov. Vodja ekipe Beltinci, Andrej Pozderec, pa je napovedal nadaljevanje srečanj za naslednje leto v njihovi občini.

Po vodenju ogrevalnih vaj članice Društva upokojencev Tišina so se predstavili udeleženci treh ekip, vsako je sestavljalo do 15 tekmovalcev. Tri igre: met v koš, streljanje na gol in metanje vreč v luknjo, ti. štrbunk, so potekale v telovadnici šole, v kartanju in šahu so se pomerili v šolski jedilnici, igro pikada pa so izvedli v avli šole. Po seštevku točk posameznih iger je za točko zmagala ekipa Beltinci, pred ekipo Tišine in ekipo Bakovci, ki je zastopala Mestno občino Murska Sobota. Ravnatelj je predstavnikom podelil pokale in lične plakete.

Sledilo je druženje udeležencev ob okusnem bograču, z zaključkom ob pečenih kostanjih pred šolsko zgradbo na Tišini.   

Ravnatelj
Janko Durič

Pripomočki za slabovidne